הגעתם למרכז העיר בבריסל ואתם רואים כיכר מרכזית אירופאית קלאסית, כמה כנסיות, ילד אחד משתין ו… זהו בערך. אז מה הפך את העיר הלכאורה אפרורית הזו ללב הפועם של אירופה?

כבר במאה העשירית לספירה, בזמן נישואי הרוזן מלובן לבתו של הדוכס צ'ארלס, שנחשב למייסד העיר, היוותה בריסל ככור ההיתוך של אירופה ומיקומה האסטרטגי משך אליה מתיישבים ממחוזות ומתרבויות שונות. כיום, את השידוכים בין בני האצולה החליפו מוסדות האיחוד האירופאי, מנהיגים מרחבי היבשת מתקבצים כאן לעצב את הזהות והעתיד של אירופה, ובעקבותיהם גודשים את העיר ארגונים ועסקים בינלאומיים ואלפי צעירים המגיעים לנסות את מזלם כמה שיותר קרוב למוקדי הכוח. הקהילה הבינלאומית שנוצרה בעיר ממלאת אותה בצבעים ובאנרגיה. בכתבה הזו ריכזתי את הנקודות החמות שגיליתי במהלך שלוש השנים בהן אני חיה את העיר הזו, ובסופה תמצאו מפה עם כל נקודות הציון.

האווירה בשכונת סנט ז'יל Saint Gilles. צילום: מעיין מורלי
האווירה בשכונת סנט ז'יל Saint Gilles. צילום: מעיין מורלי

לגלות את השווקים התוססים

בילוי פופולרי אחרי שעות העבודה ובסופי שבוע הוא שיטוט בין המראות, הטעמים והריחות של השווקים הצצים בפינות חמד ברחבי העיר. כך למשל, בימי רביעי בין השעות 14:00 ל-19:00 בשוק של שטלאן (Châtelain) תוכלו להצטייד בנקניקים, גבינות, מאפים מיוחדים ועוד מוצרים מתוצרת מקומית. בתי הקפה, המסעדות והברים הטרנדיים שמסביב מתחילים להתמלא בסביבות 17:00-18:00.

בשוק שבשכונת סבלון (Sablon) שפועל בימי שבת (09:00-17:00) וראשון (9:00-15:00), ניתן למצוא עתיקות, חפצי נוי ופריטי אמנות מעניינים. השכונה עצמה מגניבה ושווה ביקור גם בשאר ימות השבוע. אגב, בסבלון נמצאים גם בית הכנסת הגדול של העיר והמוזיאון היהודי, למתעניינים בהיסטוריה של היהודים בבלגיה.

שכונה שיקית נוספת היא סנט ז'יל (Saint-Gilles). גם כאן תוכלו למצוא שוק נחמד הפועל בכל יום בין 09:00-13:00 מלבד יום שני ומציע גם הוא מעדנים מתוצרת בלגית, איטלקית ועוד. עוד בשכונה: ברים, בתי קפה, גלריות אמנות וגם פארק יפה עם טירה ועם מתקנים לילדים.

לצאת לפיקניק בפארק

בריסל מציעה מספר ריאות ירוקות שבהחלט שוות ביקור במזג אוויר טוב. הפייבוריטים שלי הם הבריכות של Flagey ו- Leopold Park, שני הפארקים שבאופן מקרי לחלוטין נמצאים צמוד לשני המקומות המתחרים על תואר הצ'יפס הבלגי הטעים ביותר – הצ'יפס ב- Place Flagey והצ'יפס המפורסם של Maison Antoine ב- Place Jourdan, בהתאמה.

הבריכה ב- Flagey. צילום: מעיין מורלי
הבריכה ב- Flagey. צילום: מעיין מורלי

אפשרות טובה נוספת היא פארק סינקטנייר (Parc du Cinquantenaire), שם נמצא שער הניצחון המרשים שבנייתו החלה ב- 1880, לכבוד שנת היובל לעצמאותה של בלגיה (קיבלה עצמאות ב- 1830). מי שציווה על בניית השער היה המלך לאופולד השני ולצערו הרב, הבניה הסתיימה הרבה אחרי שתכנן, רק כעבור 30 שנה, ב- 1910. מתוך מוזיאון ההיסטוריה הצבאית שלמרגלות השער ניתן לעלות לתצפית יפה על העיר. עוד בפארק: מוזיאון הרכב Auto World שבו ניתן למצוא מבחר מאוד מרשים של כלי תחבורה עוד מתקופת הכרכרות ועד הלימוזינות של היום.

שער הניצחון בפארק סינקטנייר Parc du Cinquantenaire. צילום: מעיין מורלי
שער הניצחון בפארק סינקטנייר Parc du Cinquantenaire. צילום: מעיין מורלי