להגיע לניו יורק בתחילת הסתיו זו חויה מרגשת, במיוחד אם זו הפעם הראשונה בארצות הברית. אז לצורך העניין היו לי 8 ימים בניו יורק ועוד 4 ימים בקנדה ובוושינגטון די סי. אתחיל ואספר שהתארחנו בניו ג'רזי בבית של חברים, כך שכל בוקר עשינו את דרכנו מניו גרז'י למנהטן. למי שמתכנן להוזיל את עלויות הלינה שלו, ממליצה ללון בניו ג׳רזי – וקל מאוד להגיע ממנה אל מנהטן בכל רגע שתחפצו. אחת הדרכים להגיע מניו ג׳רזי למנהטן היא דרך גשר וושינגטון. נהוג לעלות על קו אוטובוס (למשל קו 171) תמורת 3 דולר, או לחסוך את העלות ולתפוס טרמפ בקאר פול – אם אתם שלושה אנשים ברכב, הנהגים ישלמו את מחצית עלות האגרה ולכן הסיכויים שלכם לתפוס טרמפ למנהטן די גדול. הנהגים שלוקחים טרמפים, מורידים בתחנת האוטובוס או הסאבוויי הראשונה שיש ביציאה מגשר וושינגטון ומשם הדרך לכל פינה בניו יורק – קלה ופשוטה.

אספר על מקומות מומלצים לביקור בניו יורק בחודשי הסתיו אוקטובר נובמבר

1. סנטרל פארק – Central Park

נוף עירוני בתוך שלכת. צילום: Unsplash
נוף עירוני בתוך שלכת. צילום: Unsplash

הפארק הגדול והיפיפה של מנהטן. כדי להגיע לכניסה של הפארק מדרום מערב (סמוך לכיכר קולומבוס), מהיציאה של גשר וושינגטון בצד של מנהטן, ניתן לקחת סאבווי – קו A הכחול. יש לרדת ברחוב 59 בתחנת קולומבוס סירקל, ופשוט לצאת מהרכבת היישר לתוך העצים הזהובים, ירוקים וכתומים שמחכים לכם מעבר לכביש. עבור מי שזו הפעם הראשונה שלו בסתיו הניו יורקי אספר שמדובר במחזה מרהיב ביופיו. כל עלה צבוע בצבע אחר, העצים נראים כאילו נלקחו מציור במוזיאון – ירוקים כתומים צהובים אדומים, עלי השלכת על האדמה מעידים על תחילתו של החורף, פשוט מהמם!

הפארק משתרע על טווח של מעל 3.2 קמ"ר ויש בו מעל 25 אלף עצים. צורתו מלבנית וקצת קשה להגיע אל כל פינותיו ביום אחד. בפארק ניתן לשכור אופניים ולרכוב על השבילים הנוחים, להחליק על הקרח – ראו כתבת החלקה על הקרח במנהטן, וכן ליהנות מסנאים שמכרסמים בלוטים להנאתם בשטח הפתוח. מי שרוצה להתקרב לסנאי צריך לשרוק, להתכופף ורק להושיט יד. אם תשרקו מספיק טוב, הסנאים ישמחו להתקרב אליכם כך שזו חוויה בפני עצמה. הפארק מאוד נעים גם לפיקניקים, כך שמי שבעניין יכול לקנות נקניקיה בלחמניה או דונאט עם קפה – ולרבוץ תחת השמש הסתווית המלטפת.

שלכת בצבעי ענבר. צילום: Unsplash
שלכת בצבעי ענבר. צילום: Unsplash

2. השדרה החמישית – Fifth Avenue

כנסיה יפיפיה בשדרה החמישית. צילום: אורטל קופמן
כנסיה יפיפיה בשדרה החמישית. צילום: אורטל קופמן

הלוא היא השדרה בהא הידיעה. רחוב ארוך ובו חנויות יוקרה – החל מפראדה וגוצ'י ועד ברברי, אברקרומבי וכמובן חנות הדגל של ויקטוריה סיקרטס. לאלו מכם שרוצים לרכוש מותגי יוקרה, מציעה לחכות קצת ולא להתפתות, כיוון שהמחירים בחנויות באזור הזה יקרים מאוד. בהמשך הטיול תגיעו בוודאי למתחמי אאוטלט זולים משמעותית ושם תוכלו לבזבז לפי התקציב שלכם לקניות בתפוח הגדול. לאורך השדרה ניתן לראות גורדי שחקים ולהתנהג כאחרון התייירים שמרים את הראש עד לזווית בלתי אפשרית כדי לחזות בכל גובהו של כל בניין. ובכן, מדוע בכל זאת כדאי להסתובב בשדרה החמישית אם לא כדי לעשות שופינג? סיבות רבות. אזור זה מבחינות רבות מסמל את התפוח הגדול ואמריקה במלוא הדרה – גורדי השחקים, ריבוי המותגים, כנסיית סנט תומאס, מגדל טרמאפ המפורסם, הערבוב בין ישן לחדש, בין תרבות לדת, וכמובן העוצמה האמריקאית. מי שלא היה בשדרה החמישית פשוט מפספס! טיפ: בשדרה החמישית נמצא מגדל רוקפלר, הנמצא במתחם רוקפלר בין רחובות 48 ו- 51, שבקצו העליון בקומה 70 ישנו גג פתוח הנקרא Top Of The Rock, שממנו ניתן לראות את כל מנהטן כמעט ומבט מדהים לסנטרל פארק. עלות הסיור $36 לאדם. במרכז רוקפלר נמצא משטח החלקה על הקרח המפורסם, שבירת שגרה כיפית.

3. טיימס סקוור – Times Square

הטיימס סקוור, מדהים כל פעם מחדש. צילום: אביב יוסיפון
הטיימס סקוור, מדהים כל פעם מחדש. צילום: אביב יוסיפון

כמו שדמיינתי ואף יותר! כיכר מלאה במסכי ענק, מנצנצים ביום וגם בלילה, פרסומות לכל דבר שרק ניתן לדמיין, ותחושה של אנרגיה ושמחה בלתי פוסקות. בכיכר מתקיימות כל יום וגם בשעות הערב הופעות רחוב – אקרובטים שמופיעים בשיתוף הקהל, שחקנים מחופשים לבובות של אלזה, ואלמו, ופסל החירות. זהירות, תמונה איתם תעלה לכם כסף. בכיכר נמצאות גם קופות לרכישת כרטיסים למופעי ברודווי השונים TKTS, ובכלל מאוד תוסס בכיכר. מי שרעב ומרגיש שהוא חייב לבקר במסעדת התיירים Olive Garden, יהנה מאוכל איטלקי טעים ובמחירים המתאימים לכל כיס (פסטה למשל יכולה לעלות בין 10 דולר לבין 15 דולר, אך מקבלים גם קערת סלט ולחמניות טעימות בתמורה למחיר). עוד דיל שווה הוא סלט ומרק ללא הגבלה במחיר של 9 דולר. שימו לב שאין וויפי במסעדה הזו, וההמתנה יכולה להיות מאוד ארוכה. תקבלו באזר שיצפצף ברגע שהשולחן שלכם יהיה מוכן, מנסיון זה לא פחות מחצי שעה בתור בשעות השיא. טיפ: קנו לכם קפה בסטארבאקס עם איזה משהו מתוק ליד, תפסו לכם מקום במעלה המדרגות האדומות (מעל דוכן ה- TKTS) ופשוט תסתכלו להמון שסביבכם. אי אפשר להישאר אדישים להמולה הזו, גם אם זה נחשב מאוד תיירותי ואתם חוזרים בפעם העשרים לניו יורק.

4. ברודווי – Broadway

שיקגו בברודווי - מומלץ ביותר. צילום: Emilio Madrid-Kuser
שיקגו בברודווי – מומלץ ביותר. צילום: Emilio Madrid-Kuser

חלומו של כל אמן להגיע לברודווי. לאחרונה עשתה זאת שירי מימון הזמרת שקיבלה תפקיד ראשי במחזמר שיקאגו. כפי שכתבתי בסעיף 3, קופות הכרטיסים TKTS נמצאות ממש בלב ליבו של הטיימס סקוור. ליד הקופות ישנו לוח שמראה מה ההופעות שמתקיימות באותו יום. יש בכל יום שתי הצעות, אחת בשעה 14:00 ואחת בשעה 20:00. שימו לב, המחירים משתנים בהתאם לסוג ההצגה ולמקומות שבהם תשבו באולם בדיוק כמו בארץ. אנחנו בחרנו ללכת למופע School Of Rock שהומלצה לנו על ידי אחת המוכרות של הכרטיסים. מופע מקסים שעלה לשלושתנו 199 דולר. המחירים שאתם רואים על גבי הלוח לא כוללים כמובן את המס בשיעור 8.875% , כך שצפו למחיר מעט גבוה מהכתוב. ההופעה התחילה בשעה 20:00 ונדרשנו להגיע חצי שעה קודם לכן. השחקן הראשי וחבורת הילדים המזמרים ששיחקו איתו במחזמר, פשוט היו נפלאים. העלילה מספרת על מורה בבית ספר שבמקום ללמד כמו מורה מן המניין הוא בוחר להפוך את הילדים לכוכבי רוק (מזכיר קצת את הסדרה גלי Glee). עלילה פשוטה אבל אוירה מיוחדת בגלל שהשחקנים הם ילדים וכל הנגינה והשירה מבוצעת על ידי תזמורת חיה (ב- Live) בלי פלייבקים.

5. דאמבו – DUMBO

דאמבו, בריחה כיפית משאון העיר. צילום: צביה יוסיפון
דאמבו, בריחה כיפית משאון העיר. צילום: צביה יוסיפון

ראשי התיבות של המקום הם גם ההסבר למיקומו – Down Under the Manhattan Bridge Overpass – זוהי שכונה בסמיכות לברוקלין, הנמצאת ממש מתחת לגשר מנהטן. בעבר היה מדובר בשכונת מחסנים, איזור שלם שהיה מוגדר להאנגרים ומחסנים אך מליונר ושמו דייויד וולאנטאס, החליט להפוך את השכונה לפנינה יוקרתית. תוכלו לראות את הבניינים שמבחוץ נראים ישנים, אך מבעד לזכוכיות תגלו בתים מעוצבים להפליא. מתחם דאמבו הינו מתחם מגניב עם גלריות ובתי קפה, ואפשרות להעביר כמה שעות של הליכה בפארק ברוקלין בהנאה. הפארק ממוקן ממש על גדות ה- East River ולמרגלותיו של גשר ברולין וגשר מנהטן. תוכלו להתהלך ברחובות השכונה, על מרצפות אבן, או בשבילים הסלולים לאורך הפארק, וכן להכנס למתחם הגלריות וחנויות הבוטיק, בסמוך לקרוסלת הילדים המהבהבת באורותיה. מדובר באיזור לא מאוד מתוייר כיוון שלא מופיע בספרים, כך שמי שמגיע לכאן הם בהחלט קומץ אנשים לא רב, ועל כן המקום די בתולי מבחינת מספר המבקרים. טיפ: לא לשכוח לעמוד ברחוב הראשי ולצלם את הגשרים עם קו המים של הנהר, תמונה למזכרת.

6. דרום מנהטן – Lower Manhattan

אי אפשר להישאר אדישים לאנדרטה. צילום: אורטל קופמן
אי אפשר להישאר אדישים לאנדרטה. צילום: אורטל קופמן
מגדל החירות העולמי. צילום: אורטל קופמן
מגדל החירות העולמי. צילום: אורטל קופמן

כדי להגיע בסאבוויי לאזור לואר מנהטן יש לעלות על קו A, ולנסוע עד לתחנת Chambers. ביציאה מתחנת הרכבת תוכלו לצפות במרכז הסחר העולמי – World Trade Center. מיד יזנקו עליכם מוכרים שינסו למכור לכם כרטיס משולב למעבורת לפסל החירות + כניסה למוזיאון לאסון התאומים וספר המוקדש לנושא בעלות של מעל 50 דולר. לאלו ביניכם שתוהים האם העלות מצדיקה – הכל שיקול שלכם. כפי שתקראו בהמשך – כדי לראות את פסל החירות למשל, לא חייבים בהכרח לעלות על מעבורת עד לפסל בתשלום אלא לקחת מעבורת חינמית, וכך אפשר להוזיל את העלות הכוללת. ובכן, דרום מנהטן מלא במגדלים, אנדרטאות ומבנים בעלי חשיבות הסטורית וכלכלית למדינה. כך למשל תוכלו לצפות בבורסה להשקעות (וולסטריט) וכן בפסל בצורת יונה שהוקם אחרי אסון התאומים, כסמל לחופש ולהמשך החיים למרות האסון. הליכה על רחוב Trinity, יוביל אתכם לבסוף לפארק באטרי – פארק הסוללה, על שם סוללת תותחנים שהוצבה כדי להגן על ניו יורק מפני מתקפות. בהגיעכם אל הפארק הגדול תוכלו כבר לראות את פסל החירות שניצב במרחק מה, על האי אליס. לא ממליצה להסתפק רק בתצפית מהצד של מנהטן, אלא לקחת מעבורת חינמית צהובה, שנמצאת ממש בקצה הפארק בחלקו השמאלי, מעבורת לאי סטטן (Staten Islan). הכניסה למעבורת כל רבע שעה בתקופת הקיץ, וכל חצי שעה בחורף – כך שההמתנה לא מאוד ארוכה. במידה והחלטתם לעלות על המעבורת – מציעה לכם כמובן לשבת בחלקה החיצוני, כשהמצלמה בידכם , כי התמונות שתוכלו להפיק – פשוט מהממות. תחלפו על פני הגברת המדוברת הלא היא פסל החירות – פסל שקיבלה ארה״ב מהצרפתים, עשוי מברונזה שהחלידה במרוצת השנים – מה שהוביל לצבעה המיוחד הטורקיזי. תוכלו לרדת בסטטן איילנד או לחזור בחזרה עם המעבורת לדרום מנהטן. שימו לב, גם אלו שרוצים לחזור חזרה למנהטן, צריכים לרדת מהמעבורת, ולעלות עליה מחדש. אם תמשיכו ללכת מפארק הסוללה בדרום מנהטן, לא תוכלו לפספס את הבניין העצום שבראשו אנטנות שנישא לשמיים ומסמל את הנקודה הגבוהה ביותר בקו המגדלים של מנהטן ובכלל באמריקה, הלוא הוא מגדל הסחר העולמי (One World Trade Center) ובשמו השני – מגדל החירות, שהוקם במתחם מגדלי התאומים שהופלו ע״י טרוריסטים ב- 11/9/2001. המגדל הוקם בשנת 2014 אחרי דיונים רבים על עיצובו ומראהו. מייד לידו תוכלו לצפות ולהתרגש מאנדרטה מיוחדת במינה לזכר הנרצחים באסון התאומים. האנדרטה המיוחדת מורכבת מ- 2 בריכות ענקיות, בתוכם מפלי מים זורמים היישר לתוך בריכה נוספת, כשמקיף את הבריכות משטח שיש שחור ועליו חרוטים שמות 3000 הנרצחים שנפלו בהתקפה על וושינגטון, ניו יורק ופנסילבניה. את האנדרטה עיצב האדריכל היהודי מיכאל ארד, והן מסמלות את הדמעות שנשפכות בלי סוף על הנרצחים. הנהלת המקום דואגת להניח פרח על שמו של כל נופל בתאריך יום הולדתו.

7. צ'יינה טאון – China Town, ליטל איטלי – Little Italy, סוהו – Soho

הקסם חבוי בסמטאות סוהו. צילום: Unsplash
הקסם חבוי בסמטאות סוהו. צילום: Unsplash

עולים על סאבווי אחד מהקויים הכחולים A, C, E, ויורדים בתחנת West 4 Street Washington Square, בצידה המערבי של מנהטן, שם תסתובבו בין שכונות מיוחדות – הלוא הן צ'יינה טאון, ליטל איטלי וסוהו. את ההליכה מתחילים מתחנת הרכבת, צועדים דרך וושינגטון סקוור פארק Washington Square Park‬ – פארק מקסים על שמו של ג׳ורג׳ וושינגטון שהיה הנשיא הראשון והמוערך של ארצות הברית. הכיכר היא למעשה החצר האחורית של אוניברסיטת ניו יורק שממוקמת ממש בצמוד לכיכר. בכיכר יש מזרקה נחמדה ושער ניצחון בדומה לשערי ניצחון אחרים בעולם, על שמו של וושינגטון,שהוקם במלאות 100 שנים לנשיאותו. ומה שמיוחד בכיכר הזו הוא ההרגשה הבייתית והשכונתית. לאורך היום תראו שם סטודנטים שיושבים עם כריך הבוקר שלהם, או עושים שיעורים ביחד עם חברים, תראו מקומיים שעושים מופעי רחוב, ויונים וסנאים משחקים יחדיו. הליכה על רחוב תומפסון, ספרינג ובליקר תוביל אתכם למתחם הסוהו – מתחם רחובות אשר מציע חנויות בוטיק של מעצבי העל – דונה קארן, פראדה, הוגו בוס, וכל מה שרק תדמיינו. מיותר לציין שזה לא האיזור לבצע בו קניות, אבל תמיד נחמד לשטוף את העיניים. יש שיגידו שזה האזור הבוהמייני המובהק של ניו יורק. אני קצת חולקת. בצד המזרחי של סוהו נמצאת ליטל איטלי, כך מבלי שתשימו לב, ובלי להיעזר בדרכון – תעברו מאזור בוהמייני לאיטליה הקטנה, הרחובות יקבלו צבעים של ירוק אדום לבן, השילוטים בהתאם וריח הפיצה והפסטה יעשו אתכם רעבים. יש בכל מטר פיצריות ומסעדות, כך שהבחירה תהיה לכם קשה. אנחנו אכלנו בפיצה צ'מפיון המומלצת, משולש פיצה ב- 2.5 דולר. כמובן שאחד לא מספיק… אחרי שתסיימו להסתובב בליטל איטלי, צעדו מעט דרומה ותכנסו היישר לשכונת צ'יינה טאון. מלא חנויות, ודוכנים שמציעים סחורות שהובאו מסין – האיכות והמחיר בהתאם. כך תוכלו למצוא למשל 3 פלפליות-מלחיות ב- 10 דולר, או משקפי שמש ב- 5 דולר, צעיפים, תיקים, שעונים, וכל העולה על רוחכם. כאן אפשר להתמקח בשמחה והרוכלים ישתפו פעולה.

8. צ'לסי מרקט – Chelsea Market

שוק עירוני מרענן ומגניב. צילום מתוך chelseamarket.com
שוק עירוני מרענן ומגניב. צילום מתוך chelseamarket.com

בדומה למה שאנחנו מכירים מהארץ בשם שרונה מרקט, השוק העירוני המקורה בין הרחובות קפלן והארבעה בתל אביב, ישנו שוק עירוני מקסים (ודי יקר) שנקרא צ׳לסי מרקט על השדרה השישית בין הרחובות 15 ו- 16. למעשה צ׳לסי מרקט הוא ההשראה של השווקים העירוניים בארץ. מתחם מקורה ובו שוק בוטיקי, חנויות ומסעדות שונות. שם תוכלו למצוא בין היתר גם את מסעדתו של אייל שני, המזנון, שמגישה אוכל ישראלי טעים בתוך פיתה. לשם הדוגמא, כרובית בפיתה עם טחינה ועגבניות תעלה לכם 9 דולר. לרגל ההלאווין קושט המתחם בגולגולות, שדים ומכשפות, כך שהשיטוט בין החנויות והדוכנים הייתה מאוד יפה ונעימה לעין. אתר צ׳לסי מרקט.

9. תצפיות מקומיות

3 מקומות שהן בגדר תצפיות שחובה לבקר בהן

תצפית מיוחדת במינה על מנהטן. צילום: אורטל קופמן
תצפית מיוחדת במינה על מנהטן. צילום: אורטל קופמן
  1. תצפית על מנהטן מניו גרז'י – ממקום שנקרא Weehawken ניתן לראות את כל קו החוף של דרום מנהטן. מכאן ניתן לראות את מגדל החירות של מרכז הסחר העולמי, את היאכטות שעוגנות בנמל, ואת הבניינים המיוחדים וגורדי השחקים שמאפיינים את העיר. מבט מהצד הזה על מנהטן נותן פרספקטיבה על המיקומים והמרחקים בין הדברים, כך, בעיניים חדות תוכלו להבחין בניאונים של שלטי הטיימס סקוור גם באור יום. את התצפית הזו ניתן לשלב ביום שבו מטיילים בניו גרז'י.
  2. תצפית נוספת היא רוף טופ 230 Fifth Rooftop Bar על השדרה החמישית פינת רחוב 27, גג של מסעדה/בר אשר צופה על האמפייר סטייס בילדינג. מספרים שבערבי הקיץ יש פה מסיבות , כך שקהל הבליינים יכול להנות מאלכוהול טעים, ונוף מרשים. בימי הסתו המרפסת פנויה למבקרים גם אם לא תאכלו במסעדה, ותוכלו לצפות במגדל הגבוה שמשקיף על העיר כולה .
  3. תצפית אחרונה ומשמעותית היא תצפית מהאמפייר סטייס בילדינג Empire State Building – שנמצא בשדרה החמישית ופינת רחוב 34. מגדל זה היה המגדל הגבוה ביותר בניו יורק, עד להקמת מגדלי התאומים. עם נפילתם של מגדלי התאומים הבניין חזר להיות הגבוה ביותר, אך כעת שוב נלקחה לו הבכורה עם הקמתו של מגדל החירות שנבנה אחרי אסון התאומים. תצפית ראשונה במגדל היא בקומה 86, עלות 24 דולר למבוגר, התצפית משקיפה על העיר ובימי ראות טובים תוכלו לזהות בניינים רבים. לאלו מכם שרוצים לעלות גבוה יותר- מוזמנים לעלות לקומה 102, אבל ייתכן והראות תיפגם בגלל שהזכוכיות של הבניין לא תמיד נקיות דיו.

10. שופינג

ניו יורק עיר של קניות, גם מי שלא אוהב לעשות שופינג בארץ, מוצא את עצמו ממלא מזוודה בכל טוב. יש לומר שחלק נכבד מהדברים לא מאוד זולים ביחס לארץ, אבל אם מחפשים נעלי ספורט של נייק או אדידס, בגדי מעצבים כמו טומי הילפיגר או נאוטיקה, ועוד – ניתן למצוא הנחות. בתקופת הסתיו יש מכירות חיסול, הקרויות Clearance. המציאות לרוב ממוקמות בקצוות החנות, בסופן, כדי לעודד את הקונים לעבור בין כל המדפים ולאסוף מוצרים עד שיתקלו במחירים המוזלים. מתחמי השופינג הגדולים והמומלצים נמצאים דווקא מחוץ למנהטן, בניו ג׳רזי, וזאת משום שאין צורך לשלם בהם את מס המדינה 8.875% נכון ל- 2018.

בילוי של יום שלם בג׳רזי גרדנז. צילום מתוך אתר הקניון
בילוי של יום שלם בג׳רזי גרדנז. צילום מתוך אתר הקניון

הראשון ביניהם הוא The Mills at Jersey Gardens. אנחנו הגענו עצמאית ברכב. הקניון בעל 2 קומות ובו מאות חנויות. כמעט כל מותג שתחפצו בו תוכלו למצוא. הכלל המנחה בקניון הוא שעוד לפני שמתחילים בקניות , עוצרים בתחנת השירות של הקניון- קומה ראשונה בכניסה לקניון, וקונים תמורת 5 דולר חוברת קופונים. החוברת מאפשרת לקבל כל מיני סוגי הנחות ברוב חנויות הקניון, ומי שיעשה קניות מינימליות, יחזיר את ההשקעה די במהירות. הקניון בנוי בצורה מעגלית, כך שממליצה לזכור מאיזו חנות התחלתם כדי לא לעשות סיבובים מיותרים. בקניון ניתן למצוא החל מבגדים והנעלה, ועד כלי בית, מוצרי קומסטיקה ותמרוקים. לצורך השופינג בקניון הזה תצטרכו לפחות 5 שעות, כך שמומלץ להגיע בנעליים ולבוש נוחים. המלצה נוספת היא להגיע עם טרולי או מזוודה כדי להכניס פנימה את השקיות של הקניות- זה נהוג ועוזר מאוד לא להתעייף בין חנות לחנות. כדי להגיע אליו ממנהטן יש לקחת קו אוטובוס 111 מרציף 222 בתחנת האוטובוסים פורט אוטוריטי Port Authority. אתר הקניון.

אפשר לעשות מנוי במקום. צילום מתוך: vosizneias.com
אפשר לעשות מנוי במקום. צילום מתוך: vosizneias.com

כלבו הקניות נוסף הוא רשת COSTCO. שזו למעשה חנות ענקית שמוכרת הכל, החל ממוצרי מזון באריזות ענק, כך למשל תוכלו לקנות חבילה של 80 נייטצ'ר וואלי ב- 10 דולר, חומרי ניקוי, הלבשה והנעלה, ג'ינסים, בגדי ילדים, פיג'מות, חולצות מכופתרות, גם של מותגי כמו נאוטיקה, או ליוויס וכן נעלי בית ומגפיים. כמו כן גם טלויזיות, מוצרי חשמל ואפילו ויטמינים ותרופות ללא מרשם. את רשימת הסניפים תוכלו לראות באתר של הרשת: costco.com. במידה ורכשתם משהו והתחרטתם, תוכלו לחזור לחנות עם הקבלה והמוצר ולקבל החזר כספי גם אם חלפו מספר ימים ואף שבועות. שירות ברמה גבוהה ומחירים זולים. כדי ליהנות מהנחות החנות יש להגיע עם כרטיס חבר מועדון שיש רק לתושבים, כך שמומלץ להיערך מראש עם כרטיס של חבר. אתם יכולים לעשות מבעוד מועד כרטיס חבר דרך האינטרנט, אך זה עולה $60 דולר לשנה כך שאם לא תקנו בעלות המנוי, כנראה שזה לא ישתם לכם. לכן מומלץ למצוא חבר שכבר יש לו מנוי – זה מאוד משתלם!

כלבו גדול ויש בו מציאות. צילום מתוך nycgo.com
כלבו גדול ויש בו מציאות. צילום מתוך nycgo.com

חנויות ענק של הרשת Century 21 תוכלו למצוא במספר מקומות במנהטן, אך הגדול ביניהם הוא בדרום מנהטן, ממש בסמוך לגראונד זירו ב- Lower Manhattan, מתחם האנדרטאות לאסון התאומים. החנות כוללת 7 קומות של כל המותגים היקרים שרק תוכלו לדמיין. החל מקוסמטיקה, ביגוד, הנעלה, תיקים, מוצרי חשמל, ממתקים, צעצועים ומה לא? ממליצה להגיע לאזור שבו מוכרים נעלים, ובפרט נעלי ספורט – כך שתוכלו למצוא נעלי נייק או אדידס במחירים זולים מהארץ.

רחוב 34 – הרחוב הארוך מזכיר את דיזינגוף ובכל צעד שלכם תוכלו להרגיש את אווירת הקניות מדגדגת לכם בין האצבעות. כל החנויות המקומויות מוכרות ברחוב הזה, החל מ- H&M, נייק, Foot Loacker, ויקטוריה סיקרטס, GAP , ZARA, רק לצריך לחפש מידה צבע ולקוות שיש מספיק מקום במזוודה. ברחוב 34 ופינת השדרה החמישית נמצא הקניון המפורסם Macy's.

Jack's World - מזכרות אפשר לקנות כאן. צילום: תום לב
Jack's World – מזכרות אפשר לקנות כאן. צילום: תום לב

ג'קס וורלד – Jack's World – הלוא הוא המקביל של מקס סטור בישראל. לרשת יש סניפים בניו יורק כפי שתוכלו לראות באתר שלהם jacksnyc.com – החנות התחילה ואף ממותגת כחנות שמוכרת מוצרים ב- 99 סנט, אבל כניסה לחנות תלמד אתכם שיש שם גם מוצרים בעשרות דולרים, ובכל זאת – שווה כניסה. טיפ על החנות תוכלו לקרוא כאן, אבל אוכל לספר שנכון ל- 2018 כבר לא מוכרים ממרח לוטוס בדולר, אבל כן יש מוצרים אחרים ששווה לקנות כמו שוקולדים, ומזכרות במידה ועדיין לא קניתם.